Hoe gaan we te werk?

Ongeveer vier weken voor de uitgerekende datum neemt één van ons contact met je op voor een kennismakingsbezoek. Zij neemt dan de zorgmap mee
en beantwoord jou eventuele vragen.

Wij streven naar één kraamverzorgende voor de gehele kraamperiode. De dag- en weekindeling, qua uren, zal in overleg worden bepaald. Wij ondersteunen bij een thuisbevalling en de poliklinische bevalling in ziekenhuis Tjongerschans. Aangezien je ons rechtstreeks kunt bereiken, zijn wij bij een thuisbevalling snel ter plaatse.

Kosten

Kraamzorg valt onder de basisverzekering. De verzekeraar vergoedt de zorg op basis van het Landelijk Indicatieprotocol. Er moet wel een eigen bijdrage worden betaald. In 2021 is de eigen bijdrage €4,60 euro per uur. Als je een aanvullende verzekering hebt kan het zijn dat een deel van, of de gehele eigen bijdrage, door je zorgverzekeraar wordt vergoed. Kijk hiervoor je polisvoorwaarden goed na.

Verzekering

Verzekeraars verwijzen meestal door naar gecontracteerde kraamzorg. Vaak wordt er verteld dat een deel van de kraamzorg niet vergoedt wordt en dat je zelf moet bijbetalen. Kraamzorg Feliz werkt met alle verzekeraars en uitgezonderd bovengenoemde eigen bijdrage van €4,60 per uur, hoef je zelf niets te betalen! Onze facturatie gaat o.a. via Kraamzorg Het Groene Kruis, Kraamzorg Monique Boer en de Kraamvogel. Voor meer informatie 06-51273077.

Handig om te weten

 

 

×

Make an appointment and we’ll contact you.