GeFELIZiteerd, je bent zwanger

Er volgt een leuke, maar tevens spannende periode waarin er van alles gebeurt in je lichaam. De komende maanden zullen in het teken staan van allerlei beslissingen die genomen moeten worden.

Kraamzorg Feliz

Feliz is Spaans voor geluk. Wij willen dat de kraamperiode speciaal is, zodat je heerlijk kan genieten van je pasgeboren kindje. Dit is een tijd vol geluksmomenten. Via deze site maak je kennis met Kraamzorg Feliz en geniet je alvast van de mooie tijd die komen gaat. De kraamverzorgenden van Kraamzorg Feliz zijn werkzaam in de omgeving Steenwijk en Meppel.Het Team

Jacqueline de Boer, Harma Koster en Greetje Grasmeijer vormen samen Kraamzorg Feliz. Wij zijn drie ervaren, deskundige en zelfstandig werkende kraamverzorgenden.

Lees verder

Hoe gaan we te werk?

Ongeveer vier weken voor de uitgerekende datum neemt één van ons contact met je op voor een kennismakingsbezoek. Zij neemt dan de zorgmap mee en beantwoord jou eventuele vragen.

Lees verder

De voorbereiding

Zet een aantal weken voor de uitgerekende datum je bed op bedverhogers. Ook als je van plan bent in het ziekenhuis te bevallen, ben je verplicht je bed op de juiste hoogte te brengen in verband met de arbo-wet voor kraamverzorgenden. Klossen of bedverhogers zijn te leen bij de thuiszorg. Vier stevige kratjes volstaan ook. Zorg ervoor dat de verloskundige om het bed heen kan lopen. Leg alvast een zeiltje of iets dergelijks onder je onderlaken voor het geval je vliezen breken. Houd er rekening mee dat een waterbed niet geschikt is om op te bevallen. Let er verder op dat de kamer goed verlicht kan worden.

Lees verder

Greetje, Je was bij de bevalling van Julian. Wat was de bevalling mooi. En mede dankzij jou hulp konden we snel ons wondertje laten zien aan grote zus en broer. En wat zijn ze trots! We konden de nacht beginnen met vertrouwen! Jaqueline, De volgende ochtend kwam je. We kende je nog niet. Maar de kinderen liepen gelijk met je weg. Dit gaf mij als kraamvrouw vertrouwen dat het een geslaagde week zou worden. En dat was het. Sofie en Martijn mochten overal bij helpen en niks was te veel. Bedankt voor deze positieve ervaring! Vol vertrouwen hebben we de kraamweek afgesloten. Liefs Karin Kamminga
Sebastiaan, Karin, Sofie, Martijn en Julian (04-10-2018)


Wij zijn wij ?

Ons team bestaat 3 ervaren kraamverzorgersters.

Greetje

Harma

Jacqueline